Puppy begeleiding

Op onze beide vestigingen bieden wij Puppy begeleiding aan. Hierbij kunt u met uw pup tijdens zijn/haar opgroeifase nog een aantal keren langskomen voor een check-up, adviezen en vragen. Dit is geheel kosteloos!

Waarom Puppy begeleiding?

Normaal gesproken zien we een pup op 9 en 12 weken leeftijd voor de inentingen op de praktijk, waarbij de dierenarts hem/haar natuurlijk ook goed nakijkt. Maar daarna zien we de pup eigenlijk pas weer voor de volgende enting, bij een leeftijd van ongeveer 14 maanden, terwijl de tussenliggende periode natuurlijk een belangrijke fase is voor de hond. Zo zal hij/zij natuurlijk flink groeien en de tandjes zullen wisselen. Omdat deze fase zo belangrijk is en wij u daarin graag begeleiden, bieden wij Puppy begeleiding aan. Hierbij kunt u op 4, 5, 6 en 9 maanden een afspraak maken bij de paraveterinair.

Wat doen we tijdens deze afspraken?

Tijdens de Puppy begeleiding zal de paraveterinair uw pup nakijken. Waar ze speciaal op zal letten is het gebit: gaat het wisselen goed en er is een goede stand van de tanden? Daarnaast wordt de pup gewogen en zal ze de oortjes en de vacht nakijken en even de buik afvoelen. De pup kan zo op een leuke manier wennen aan deze handelingen. Hierdoor komt hij/zij in de toekomst hopelijk zonder angst naar onze praktijk en kan de dierenarts uw hond makkelijker onderzoeken. Indien er bijzonderheden worden opgemerkt, kan eventueel een afspraak bij de dierenarts worden gemaakt.

Naast het onderzoek zal de paraveterinair, indien nodig, ook het een en ander met u bespreken, zoals: ontworming, middelen tegen vlooien en teken, sterilisatie/castratie en voeding. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf vragen stellen!

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u ons bellen of bij ons langskomen voor het maken van een afspraak.